Overtuigende verhalen door

interviews met stakeholders

others talk


We horen het verhaal liefst (ook) van ‘een ander’. Zoals een onafhankelijke expert, een klant, een NGO… Geen wonder, want bij die stakeholders zit unieke kennis en ervaring. Zij vergroten inzicht en vertrouwen. Dat is waar je doelgroepen naar op zoek zijn. Daarom voegen wij verhalen van stakeholders toe aan bestaande communicatie.

2 mannetjes

Natuurlijk is daarbij altijd het startpunt: de actuele doelen van de organisatie. Wat willen we bereiken? Bij wie? Welke snaar moeten we dan raken? Al die standaardvragen blijven relevant. Maar daarna kijken we breder. Vanuit de volgende puur rationele gedachte:
als je je doel echt belangrijk vindt, dan laat je ook de meest ideale persoon het verhaal vertellen.

Doe de reality check!

We breken met het nog altijd hardnekkige ‘Wij van WC-eend adviseren… WC-eend!’ Dus deze aanpak is niet geschikt voor organisaties die alsmaar zelf aan het woord willen zijn.

Geloofwaardigheid

Door ruimte te bieden aan anderen, versterk je vertrouwen, geloofwaardigheid en impact. Zoals bekend: door alle nepnieuws en gesjoemel is dat belangrijker dan ooit. Het draait nu om betrouwbare derden, die met naam en toenaam hun verhaal vertellen. Een nieuwe klant, of een trouwe leverancier. Een eigen medewerker, of een professor. De inspectiedienst, of de buurman.

geen nepnieuws maar feiten

Sommige stakeholders weten exact wat je presteert. Waar je voor staat, ook als het even tegenzit. Andere kennen de maatschappelijke context, of zien toekomstige ontwikkelingen. Verhalen van stakeholders vormen dus een goudmijn waar je al bovenop zit.

Quick wins

Deze aanpak is verbindend, versterkt je netwerk. Het opent mogelijkheden die je uitsluitend samen met stakeholders kunt bereiken. Hieruit ontstaan zowel quick wins als (zeer) langdurige effecten. Dit lichten we graag mondeling toe.
Onze klanten zien de concrete resultaten; al vele jaren, in iedere sector.

Wij werk(t)en voor MKB, not-for-profit en multinationals, waaronder:

logos klanten


Waar kun je deze benadering bij uitstek op toepassen?
Klik op deze voorbeelden:

Pilot

Onze aanpak leent zich goed voor een pilot.
Neem vrijblijvend contact op met Jurjen de Jong,
06 55 06 74 92 / 020 641 39 37
RealPeople@RealStoriesRealimpact.com