Klanten

logo abt-logo
Aanscherping van de strategie van het gerenommeerde ABT (ingenieurs in bouwtechniek) door een serie gesprekken over maatschappelijke trends. Daarnaast interviewden we stakeholders voor ABT-magazine.

logo AM-logo
Zeer openhartige columns van medewerkers over interne verbeteringen bij AM (vastgoed- en gebiedsontwikkelaar). Hun CEO zegt er in deze pdf (pag. 4 en 5) meer over.

ASML
Vernieuwende bijdragen aan de interne communicatie van ASML, waarbij humor en ernst hand in hand gaan.

BAM
Het woord geven aan BAM-medewerkers die het lef hebben om (ook) te vertellen over twijfel, keuzes en gedachten die achteraf gezien niet zo logisch waren. En over wat ze daarvan leerden.

van benthem en keulen
De markt laten merken dat advocatenkantoor Van Benthem & Keulen zich ook richt op circulaire economie en milieurecht. Aangepakt i.s.m. experts uit wetenschap, Rijksoverheid en bedrijfsleven.


CBA 
Grotere pakkans en minder schade. Dat bereikt deze publiek-private samenwerking van Politie, beveiligingsbedrijf G4S, de ondernemersverenigingen ORAM en VAZO, Douane en OM. Wij gaven de site van Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam een nieuwe ‘look’ en krachtiger tekst.

Croon logo

Zes jaar lang leiding gegeven aan in- en externe kanalen van Croon (nu Croonwolter&dros). O.a. samenstelling en presentatie van live talkshows voor 200 managers en de OR, waarin zij direct kunnen reageren op de plannen van directie en MT. Zie ook pagina Cases

DSM
De CEO van DSM gaf ons een uitvoerig interview over de strategie van de onderneming, voor een magazine dat wij jarenlang produceerden voor hun partner Linde Gas. Er volgden meer verhalen over DSM.
Jaren later ondersteunden we binnen DSM een nieuw intern concept, vanuit een journalistieke aanpak.

logo ECP
Jarenlang gaven wij het woord aan stakeholders, zoals: ministeries, universiteiten, telecomsector, landmacht, retail, Belastingdienst, start-ups en it-multinationals. Voor ECP (‘platform voor de informatiesamenleving’) zelf, maar vooral t.b.v. de diverse voorlopers, zoals het Nationaal Chipcard Platform, Ediforum (barcode) en het Centrum voor Bestuurlijke Telematica.

Van Ede Partners
Internationale persconferentie voor Van Ede & Partners leidt tot meer aandacht voor de problemen van expats die niet goed zijn voorbereid op hun verblijf in het buitenland.

 

FNV

Upgraden van een onderwijsblad, drie jaar lang, voor het Nederlands Genootschap van Leraren, dat geleidelijk opging in de Algemene Onderwijsbond van FNV.
Jaren later: communicatie voor FNV t.b.v. betere arbeidsomstandigheden in de zorg en de logistiek.

logo hein
Gedragsverbetering laten beklijven. Dat kan, met 'hein' (weten o.a. BAM en Siemens). Onze Real Stories zijn een vast onderdeel van hein. En op hun website laten wij vooral de klant aan het woord. Zie ook de pagina Cases.

 

hertelkleur

Voorgesteld en uitgevoerd: stakeholders aan het woord in jaarverslagen van Hertel, toen een snel groeiende Nederlandse multinational. Voor sommige stakeholders uit andere culturen was deze aanpak wel even wennen.

Linde logo

Twintig jaar leiding over in- en externe kanalen bij Linde (marktleider in medische en industriële gassen) laat zich niet in een paar zinnen samenvatten. Zie de pagina Cases voor een opmerkelijk voorbeeld.

Lloyds register
Internationale sales van Lloyd’s Register ondersteunen met de eerlijke ervaringen van de eerste klant op een nieuwe markt.

mbo raad logo

De MBO Raad liet al jaren stakeholders aan het woord, maar wilde dit op een hoger plan tillen.

Mirato
Voor Mirato interior design brengen we (o.a.) hun kennis en ervaring op het gebied van circulariteit en mvo duidelijker voor het voetlicht.

SDU logo

Totaal andere cultuur gewenst na vier eeuwen staatsbedrijf. Vanuit HR de kracht van echte verhalen ingezet bij Sdu.

siemens logo

Serie interviews over veiligheid en gedrag, ingebed in bestaande wereldwijde Siemens campagne Zero Harm.

Smurfit Kappa
Werkte met hun dochter Parenco-Reparco aan een magazine voor hun partner Linde, over ‘upcycling’ bij deze karton- en papiermultinational.
Jaren later: openhartige interviews over gedrag en cultuur met directies van verschillende onderdelen van Smurfit Kappa.

logo Spirax Sarco
Ook de Britse wereldspeler in medische en industriële stoomtoepassingen, Spirax Sarco, begint te zien welke toegevoegde waarde je ontsluit, als je de stakeholder het woord geeft.

strukton
Versterken van twee interne programma’s: ‘hein’ (gedrag) en 24Safe (veiligheid) bij bedrijfsonderdelen met een eigen focus en karakater: Strukton Civiel, Strukton Worksphere en Van Rens mobiliteit.

vakmedianet
Journalistieke verhalen over o.a. gedrag en communicatie in organisaties voor Arbo-online.nl en het bijna honderd jaar oude vakblad Arbo. Bijpassende workshop op de praktijkdag Grip op Gedrag in de Jaarbeurs Utrecht. Opdrachtgever: Vakmedianet.

VARA logo

Negen jaar bij de VARA in diverse functies. Eerste opdrachtgever. Kon direct beginnen na succesvolle stage. Veel geleerd. Voorbeeld: werkte mee aan multimediale serie over nucleaire ontwapening, die een zeer groot publiek bereikte.