BlogMakkelijker de Sustainable Development Goals (SDGs) halen? Daartoe lanceerden Kees Klomp en Shinta Oosterwaal een lijst Enablers, de SDEs. Met daarin de stelling: één SDE is eerst en vooral nodig, re-storyation. Want daarmee pak je diepere oorzaken aan.

Begin 2021 vroegen ze input ter verbetering. Wij hebben “re-storyation” uitgewerkt en toegankelijker gemaakt. Kees Klomp reageerde direct enthousiast.Beetje ‘fout’ is juist goed.

Om deze 7 redenenVoor het halen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN hebben we nog tot 2030. Gaat dat wel lukken? Dit kan helpen: Sustainable Development Enablers, kortweg SDE’s. Bedacht door Kees Klomp en Shinta Oosterwaal. Hun stelling: ‘Als we de SDE's naleven, hoeven we de SDG's niet meer na te streven; die worden dan vanzelf een feit.’Ik onderzoek wat ik ga stemmen. En wil vooral:
• positieve invloed op de planeet
• maximaal effect van mijn stem

Ik ben nergens lid van. Ik zoek vooral een goede redenering. Is me dat gelukt? Laat het me weten.    Falende leidinggevenden die grote schade aanrichten, veroorzaken veel maatschappelijke frustratie. Zeker als niemand ze kan aanpakken. Maar de regels zijn op dit punt verbeterd. Er zijn al forse boetes uitgedeeld. Allemaal dankzij een paar mensen die daar jarenlang voor knokten. En zo de hele samenleving een grote dienst bewezen.