BlogHet lijkt zo handig: ‘hou het kort’. Lekker snel. Maar het is ook oppervlakkig. Je krijgt kreten. Losse beelden. Voor je het beseft, baseer je daar conclusies op. Dan wordt het gevaarlijk. 

Neem bekende kreten over vakbonden: ‘ouderwets’, ’lawaai’, ‘overbodig’... Als die eenmaal in je hoofd zitten, kun je dan nog iets anders horen? 

Bijvoorbeeld dat juist FNV een groot maatschappelijk probleem oploste? Niet specifiek voor hun leden, maar voor de hele samenleving, dus ook voor jou. Waar hun advocaat jaren stug aan doorwerkte. Heb jij hem al bedankt?

Zijn verhaal is fascinerend. Het maakt je beeld completer. 

Welk probleem hij oploste?

De dagelijkse praktijk zit vol (on)aangename verrassingen. Die zijn een onderschatte bron voor indringende communicatie. Pijnlijke en komische voorbeelden laten zien wat organisaties op dit punt (nog niet zo) heel goed doen. Geschreven voor vakblad Arbo.

Interview over blijvende gedragsverbetering met drs Jules Heijneman, bedenker van de 'hein'-aanpak, en commentaar daarop van prof. Zimbardo (van het Stanford Prison Experiment) voor vakblad Arbo.