Transparant over ernstig ongeval

gezin ongeval
Het getroffen gezin (bewerkt i.v.m. privacy)

Grote waardering van Inspectie en familie

Terwijl de zaak nog onder de rechter was, koos Croon TBI voor transparantie over een ernstig ongeval. Alle medewerkers kregen dat verhaal thuis door de brievenbus. Bovendien ging het naar externe relaties. Wat bereik je daarmee?

De meeste mensen hebben geen idee wie er na zo’n incident allemaal in touw zijn. Artsen. Arbeidsinspectie. De naaste collega’s. Afdeling Veiligheid. HR. Juristen. Management… De publicatie over het ongeval beschreef dat allemaal, inclusief het proces verbaal voor de werkgever.

inspectie SZW
De inspecteur

De politierechter moest nog uitspraak doen. Meestal zwijgen organisaties dan, ‘want de zaak is onder de rechter…’ Croon dus juist niet. Zij wilden transparantie. Via eerlijke interviews en foto’s laten zien wat zo’n incident allemaal teweeg brengt.
Effecten:

  • de familie was dankbaar voor die aandacht
  • deze persoonlijke benadering was een verrassende nieuwe manier om het belang van veiligheid te onderstrepen
  • de Inspectie SZW (Rijksoverheid) was onder de indruk van de aanpak en besloot mee te werken aan deze publicatie. Ook zij wilden een boodschap kwijt en vonden dit een goed platform daarvoor.
  • medewerkers reageerden aangenaam verrast
  • het zette een nieuwe standaard voor interne communicatie: voortaan niet meer alleen “positief nieuws”.
de afdeling veiligheid
De afdeling Veiligheid

Last but not least: het ging over een medewerker die een kast van honderden kilo’s bovenop zich kreeg. Hij overleefde het wonderwel. Na enige tijd kon hij er zelf ook een interview over geven. En weer een beetje lopen.

Foto’s: Rinie Bleeker

Meer cases met karakter